OM REMEMBER WHEN OG MUSIKERENE

Rember When ble startet i 2001 og hadde sin debut under Tall Ship Races samme år. Den orginale besetningen bestod av Bjørn Ivar Helgesen, Harald Frostad og Alf Terje Farstad. Omtrent to år senere kom perkusjonisten Paul Steinar Samuelsen med i bandet. Bandet har siden spilt en mengder av events, festivaler og klubbjobber fra Troms i nord til Oslo i sør. Remember When gjorde blant annet stor suksess på smått legendariske Smuget i Oslo. Bandet traff akkurat i starten av singer/songwriter epoken som fortsatt står sterkt i Norge.

Etter en lengre periode med mye jobbing tok bandet en pause på ca ett år. I begynnelsen av 2010 startet bandet opp igjen i fornyet format. Stefan Olsen ble med og introduserte en rekke nye instrumenter til lydbildet. I starten av 2011 kom den kjente, Spanske perkusjonisten Miki Campins inn i bandet.

Bjørn Ivar Helgesen

Gitar/Sang/Munnspill

Bjørn Ivar Startet med musikk i 1968 som vokalist i bandet pasific sammen med sin venn, bassisten Kjell Hast. Dette ble starten på en lang karriere innen musikken i band som bla X-rays og Alice. I overgangen mellom 70 og 80 tallet jobbet han som heltids musiker i nettopp Ulsteinvikbaserte Alice.

Etterhvert kom den akkustiske gitaren sterkere inn i Bjørn Ivars musikalske tilværelse og da spesielt influert av artister som Crosby/Stills/Nash, Neil Young og James Taylor.

I Remember When har Bjørn Ivars perfeksjonerte fingerspill og hans fantastiske tolkinger av Neil Youngs låter for alvor kommet til sin rett. Vi må heller ikke glemme hans rivende bluesmunnspill som ofte setter lokalet på hodet!

Alf Terje Farstad

Bass/Gitar/Sang

Alf Terje er en musiker med erfaring fra de fleste stilarter. Han var med og startet Remember When og har et nært forhold til Crosby, Stills, Nash & Young, som var pionerer innenfor flerstemt sang på 60/ 70 tallet og som eksisterer i beste velgående den dag i dag.

Alf Terje er og front i Living Earth og har vært med fra starten i 1979. Living Earth er et band med lange, gode tradisjoner og ervelkjent for sin kvalitet og som et annerledes danseband.

Alf Terje spilte med Annbjørg Lien innenfor folkemusikkens verden. Han var og med å starte Grunnlaget, et band med base i folkemusikk med Jazzelementer.

Alf Terje var før dette musiker på heiltid i ca 5 år innenfor både Pop , Jazz , og blues. Alf Terje har og vært backingmusiker for en mengde kjente artister.

Stefan Olsen

Gitar/Mandolin/Banjo/Lapsteel/Dobro/Sang

Stefan er født i Ålesund i 1975 og begynte med musikk ved Ålesund Musikkskole i 1983. Da som fiolinist under Svein Dyrkorn. Etter noen år gikk han over til gitar og jobbet målbevisst mot musikken som levevei.

I 1993 gikk begynte han i det velrenomerte folkrockbandet "Vangsgutane" med banjo og mandolin som hovedinstrument. Dette ble starten på en mulitiinstrumental kariere for Stefan.

Etter han forlot Vangsgutane tok han i 1996 initiativet til å starte folkrockbandet "the Irish Stew" sammen med Rune Rønvik og Runar Gjøsund. Bandet vokste og talte på det meste 8 mann. I denne perioden samarbeidet han og tett med nå avdøde Bjørn Morten (BM) Øgaard under arbeidstittelen "Toe Tagz". Plass fikk også det spennende "Funky Strike" hvor Stefan fikk utvikle sin side som elektrisk gitarist med særpreg. The Irish Stew turnerte det meste av landet i løpet av de 8 årene de holdt på og har det siste året hatt sporadiske opptredner.

Etter the Irish Stew epoken tok Stefan en lengre pause fra musikken, men holdt kontakten med miljøet gjennom sin rolle som lyddesigner. Når lysten til å drive med musikk var på topp igjen kom Bjørn Ivar Helgesen og Alf Terje Farstad på banen med Remember When. I Remember When har Stefan virkelig fått utforske sin kapasitet som instrumentalist og fått tallrike utfordringer innen sang i det vokalbaserte bandet.

Stefan spiller og i rockebandet the Iron Maiden Tribute.

Miki Campins

Perkusjon

Miki (Miquel Àngel Campins Camacho), født på Mallorca (Spania) i 1979, begynte med musikk med klassisk og moderne gitar, men hoppet fort over til trommer og klassisk perkusjon.

Han studerte ved konservatoriet "Conservatori de música i dansa de les Illes Balears" under Paco Videco, men fikk og undervisning fra Armando Lorente, Susana Pacheco og Juan Carlos Murgui. Han deltok og på mange Master-classes og kurs av Rebecca Kite, David Moersch, Philippe Spiesser og mange andre innenfor klassisk perkusjon og Trilok Gurtu, Alex Acuña, Salvador Niebla, Keyvan Chemirani samt mange andre på trommesett og etnisk perkusjon.

Han tok Bachelor og Master i perkusjon ved "Högskolan för scen och musik" i Gøteborg (Sverige), under Professor Einar Nielsen, Daniel Norberg og Daniel Berg.

Nå underviser han i perkusjon iÅlesund.

AKTUELT

Festivalsommeren er her snart! Vi sees på bl.a. Tahitifestivalen og
Ålesund Båtfestival!
Velkommen!

RELATERT

» Living Earth